Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı toz badem/fındık
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • ¼ subardağı badem veya Hindistan cevizi sütü
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 4 adet iran hurması püresi

Yapılışı

Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Beyazlarını karbonat ve tuz ile birlikte katı bir köpük olana dek çırpın. Kenara ayırın tereyağını eritin, yumurta sarıları, kakao, süt, toz badem ve hurma püresi ile birlikte çırpın. Yumurta beyazlarını da ekleyip yavaşça biribirine  karıştırın. Sufle kaselerine paylaştırıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin. Kaymakla ve az miktar balla servis edebilirsiniz.

Not: İçine pişirmeden önce bitter çikolata ilave edebilirsiniz. 4 adet küçük boy sufle çıkacaktır.

Not: Bu tarifi yediğiniz gün sebze ve et ağırlıklı öğünleriniz olsun. Sabah yumurta peynir marul, maydanoz; öğlen sebze çorbası, tavuk veya rosto yoğurt gibi, akşam bol salata üstüne ızgara tavuk veya balık gibi..