Malzemeler

  • 3 domates
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı doğal domates salçası
  • 3 havuç
  • 1 soğan
  • 4 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Defne yaprağı tane karabiber, tuz.

Yapılışı

Havucu ve soğanı ince ince doğruyoruz. Çorba tenceresine havucu, soğanı, tereyağı koyup soteliyoruz. Salçasını koyup karıştırıyoruz ve domatesleri rendeleyip ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra soğuk su döküp tamamen yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Et suyunu koyup kaynatıyoruz ve istediğimiz kıvama gelinceye kadar sıcak su ilave ediyoruz. Tuz ve nane karabiber, defne yaprağı koyuyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Kıvamı koyu olursa sıcak suyla açıyoruz. Çorbamız pişince içindeki defne yaprağını alıyoruz.

Üzerine kaşar peynir serpebilirsiniz.