Malzemeler

  • 4 adet uzun boylu patlıcan
  • 500 gr yağlı kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı ev yapımı doğal salça
  • 1,5-2 subardağı sıcak su
  • Kürdan

 

Yapılışı

Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır. Tavada iç yağı veya tereyağında hafifçe kızartılır. (Kızartmak istemezseniz uzun şeritler halinde fırın tepsisinde pişirme kâğıdı üzerinde yağlanıp yumuşayıncaya ve biraz kızarıncaya kadar pişirilebilir.)

Kuşbaşı kuzu etini tencereye koyarak ocakta tereyağında karıştırarak soteleyin, içine rendelenmiş soğan, sarımsak, doğranmış yeşil biber, domates koyarak tekrar karıştırınız ve kendi suyunda ağır ağır pişiriniz.

2 adet patlıcanları artı şeklinde koyun ve ortasına bir yemek kaşığı kadar pişmiş kuşbaşı kuzu etini yerleştiririn. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça yapın. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun. Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün.185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar pişiriniz. Servis yaparken maydanoz ekleyiniz.