Malzemeler

  • 1 yumurta beyazı
  • 150 gr kıyma
  • Bir fincan dövülmüş ceviz
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tahin
  • Tuz, karabiber
  • ½ rendelenmiş soğan
  • 1 kaşık tereyağı
  • 4-5 dal dereotu

Yapılışı

1 yumurta beyazı, kıyma, dövülmüş ceviz, soğan, tuz ve karabiberi yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapınız ve tereyağında soteleyiniz. Tencerede et suyunu kaynatıp köfteleri içine atınız ve pişiriniz. Tahini, yumurta sarısını bir kapta güzelce çırpınız ve et suyu ile ılıtıp yavaşça karıştırarak çorbaya ilave ediniz. 2 dakika daha kaynatıp kıyılmış dereotuyla servis edebilirsiniz.