Malzemeler

  • ½ kg kıyma
  • 7-8 kabak
  • 2 büyük soğan
  • Bir bağ maydanoz,dere otu, nane
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 tane domates 3-4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı

Kabakların kabuklarını soyunuz, dolma yapacağınız uzunlukta ikiye üçe bölünüz. Her birinin içini oyunuz. Daha sonra bu içle mücver veya krep yapabilirsiniz. Her birinin içini  ve dışını tuzla ve kırmızı biberle ovunuz ve süzgece alınız.

Ayrı bir yerde genişçe bir kapta kıymayı, rendelenmiş soğanı, doğradığınız yeşillikleri, rendelenmiş domatesleri, bir tatlı kaşığı pul biberi çekilmiş cevizi, tuzu, eritilmiş tereyağını karıştırınız. Hazırladığınız içi kabakların içine doldurunuz. Dolma yapacağınız yayvan tencereye bir kaşık tereyağını koyup eritiniz, içine bir tatlı kaşığı ev yapımı salçayı koyunuz ve biraz suyla karıştırarak eritiniz. Tencereye kabakları tek sıra halinde sıralayınız. Bir çay bardağı su ilave ederek önce kaynama sıcaklığına kadar getiriniz sonra ağır ateşte pişiriniz. Yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.