Yapılışı

Toprak, seramik, demir döküm gibi güveç kapları kullanarak ocakta ve olabildiğince kısık ateşte pişirilerek güveç yapmanın tarifi:

Kuzu eti, dana eti, tavuk(doğal, köy) ve hindi eti kullanarak yapılışında şu yolu izliyoruz. 1-1,5 kg kemikli kuşbaşı veya daha büyük parça kuzu veya dana eti iri parçalar halinde tavuk veya hindi etini iri ve küp şeklinde soğanla ve 3-4 kaşık tereyağıyla soteledikten sonra ağır ateşte kendi suyula 1,5 saat pişiriyoruz.

Sonra güveçte kullancağımız sebzeleri ayrı ayrı doğruyor ve geniş bir kapta karıştırıyoruz, tencerenin tabanındaki etin üzerine döküyor ve hafifçe karıştırıyoruz. Kabak, kök kereviz, lahana, havuç, brokoli, karnabahar vb. farklı sebzeler kullanılabilir. Bol miktarda ikiye bölünmüş sarımsak, kabukları soyulmuş domates ve organik pul biber katıyoruz. Tuzunu, katkısız ev yapımı salçasını da üzerine ekleyip biraz su ilave ediyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra 30-45 dk daha kısık ateşte pişiriyoruz.

Üzerine piştikten sonra fesleğen, nane, kekik isteğe bağlı olarak serpilip servis yapılabilir.

Afiyet olsun….